CONSELLS, LLEGENDES I LLOCS DE VIATGE

AIGUA: a dia d'avui hi ha moltes cases i restaurants que ja tenen RO WATER (reverse osmosis water/ aigua purificada per osmosis). És totalment saludable veure aquesta aigua quan ens ofereixen un got, però us recomanem fer-ho a casa de gent que conegueu i que veieu que l'aigua surt d'aquesta aixeta que té un dipòsit especial o un dosificador que és com una font!. Als restaurants podeu demanar veure la font i si no, ja sabeu, sempre aigua en ampolla i amb precinte nou!RICKSHAW: el TAXI de l'Índia.
El rickshaw o autorickshaw és el vehicle que més s'utilitza com a taxi en les grans ciutats i pobles de l'India. Té un consum de benzina com una moto i és molt àgil per moure's entre la multitut...ademés és super divertit! SEMPRE heu de pactar el preu abans d'agafar-l'ho perquè podeu trobar una diferència abismal entre un taxista i un altre! També heu de saber la distància aproximada perquè un trajecte molt llarg pot resultar pesat! Podeu demanar que posin el taxímetre, però en la majoria dels casos es neguen..HINDI per VIATGES! Aquí us deixem algunes frases que us poden ajudar per viatges!

Apka naam kya hai? Com et dius?
Aap kaise ho? Com estás?
Kya aap anegarejei bolet hain? Parles anglès?
Semy kya hai? Quina hora és?
Yeh kitena hai? Quan costa això?
Yeh kya hai? Què és això?
Kaha hai...? On està...?


COM REGATEJO?? A l'India, a no ser que estiguem en un centre comercial amb preus fixats o a un restaurant, cal regatejar-ho...TOT! El transport (rickshaws, taxis,..), sobretot les compres! Començar per la meitat del que et demanen és un gran pas, segur que arribem al preu ideal!

ROBA PER PORTAR: Cal tenir en compte que és un país emergent, no passa res si les noies van en shorts o tirants, però quedaràn exposades a mirades penetrants per part dels homes indis! El millor?? Pantalons i faldilles per sota del genoll, samarretes de màniga curta o si són amb tirants que no tinguin gaire escot!! I de sabates??? Unes xancles, penseu que visitant temples us teniu que treure les sabates constantment!

EL THALI: PER TASTAR DE TOT UNA MICA!
Quan no sabem què menjar, és la millor opció. Porta verdures, gra, raita (salsa de iogurt) de vegades alguna cosa de carn, arròs, chapati i postre...és la manera més econòmica, saborosa i original de tastar una mica de tot!


El Bhang és un preparat fet a partir de fulls de plantes de cannabis. Normalment es pren en batut de iogurt anomenat Bhang Lassi. Es sol prendre a festivals especials com el Holi. és ven de forma autoritzada pel govern!
Vigileu quan viatgeu i podeu triar l'SPECIAL LASSI"! o no!


LA HISTÒRIA DEL TAJ MAHAL 


A AGRA ES VA CONSTRUÏR EL MONUMENT PER AMOR MÉS GRAN CREAT MAI PER L’HOME: EL TAJ MAHAL. DIU LA LLEGENDA, QUE L’EMPERADOR SHAH JAHAN ES VA ENAMORAR PERDUDAMENT D’ARJUMAND, UNA DONZELLA QUE VA CONÈIXER A UN MERCAT. DESPRÉS DE LES SEVES NÚPCIES, L’EMPERADOR VA DONAR A LA SEVA DONA  UN NOU NOM: MUNTAZ MAHAL. PERO AL DONAR A LLUM A UN DELS SEUS FILLS, LA PRINCESA VA MORIR DEIXANT A L’EMPERADOR SUMIT EN LA MÉS PROFUNDA TRISTOR. VA SER ALESHORES QUAN VA DECIDIR FER UN MONUMENT EN EL SEU HONOR, EL MAUSOLEO MÉS BONIC QUE L’HOME HAGUÉS FET MAI, VA FER PORTAR PEDRES PRECIOSES, MARBRE I MATERIALS NOBLES DE TOT ARREU DEL MÓN PER DONAR FORMA AL SEU PROJECTE...AMB ELS ANYS, ELS SEU FILL AURGANZEB, AMB LA INTENCIÓ DE PENDRE-LI EL TRO, VA TANCAR AL SEU PARE AL FORT D’AGRA, EN UNA CELDA AMB UNA PETITA FINESTRA ON NOMÉS PODIA CONTEMPLAR EL TAJ MAHAL.

VARANASI: “més antiga que la història, més antiga que la tradició, fins i tot més antiga que la llegenda”
No hi ha en tota l’India un lloc com Varanasi.
En aquesta ciutat al nordest de l’India, descansa segons la tradició un dels 5 caps de Brahma, el Déu creador, per això es considera una ciutat santa. També és la ciutat del Shiva, i las seva flama crema a la ciutat des de fa 3000 anys. Varanasi és també una ciutat santa pels budistes, ja que és on Buddha va fer per primera vegada una xerrada als seus deixebles després d’haver arribat a la il.luminació.
Però sobretot és una ciutat on els hindús van a morir. Malalts i avis venen a la ciutat a pasar els últims dies de les seves vides a la ciutat santa i s’allotgen a diferents ashrams al costat del Ganges. També la visiten milers de peregrings que fan les seves ofrenes als més de 100 ghats que existeixen a la ciutat, per acabar sumergint-se en les aigües del Ganges que els purificaran.

Tots els dies a les 19h es fa una puja o ofrena a Ganga, el rio, la deessa que porta prosperitat a la regió i rega els cultius.


JAIPUR: També coneguda popularment com a la "Ciutat Rosa", és la capital del Rajasthan. Fundada el 18 de novembre de 1727 pel maharajà Sawai Jai Singh II, el governant d'Amber, fou la primera ciutat planejada de l'Índia.
Construïda d'estuc rosa imitant el gres, la ciutat és notable entre les ciutats índies premodernes per a l'amplada i la regularitat dels seus carrers. El barri del Palau allotja un complex palau (l'Hawa Mahal, o "Palau dels Vents"), jardins formals, i un llac petit. La fortalesa de Nahargarh corona el turó a la part nord-oest de la ciutat vella. Un altre edifici notable és l'observatori de Sawai Jai Singh, Jantar Mantar. Amb el seu passat ric i resplendent, amb contes de valor i bravesa, Jaipur és ara una de les ciutats turístiques més importants de l'Índia.


VIATGE A INDIA, UDAIPUR
Capital del districte de Mewar a l'estat de Rajasthan. Fou la capital històrica de l'antic regne rajput de Mewar. Fundada per Udai Sing el 1567. Actualment té uns límits força més reduïts que els de l'antic regne. Conserva diversos palaus, residències i temples. Sobresurten el Palau d'Udaipur i el Jag Niwas, situat en una petita illa dins el llac Pichola. També destaca el temple Jagdish. Una de les ciutats mes boniques i romantiques. Bombai és la capital comercial de l'Índia. A causa de les immenses oportunitats de negoci que hi ha a Bombai i del relativament alt nivell de vida, la ciutat ha atret immigrants de tot Índia i del sud-est d'Àsia, cosa que n'ha fet una veritable barreja de comunitats i cultures i alhora una de les ciutats més poblades del món. Conté el centre neuràlgic de la indústria índia del cinema i la televisió, el complex anomenat Bollywood (nom creat a semblança del Hollywood estatunidenc), que produeix el nombre anual de pel·lícules més gran del món.
El nom Mumbai és un epònim, derivat etimològicament de Mumba (el nom de la deessa hindú local Mumbadevi) i d'Aai (que vol dir "mare" en marathi). Al segle XVI, els portuguesos van anomenar l'àrea "Bombaim" (en hindi, com en català, Bombai). La hipòtesi anglesa que fos una alteració del portuguès ¨Boa Bahia¨ és clarament apòcrifa. Un cop presa pels britànics, el nom fou anglicitzat en Bombay. El nom fou canviat oficialment de Bombay, en anglès, a Mumbai, en marata, el 1995, però, com és natural, el nom anglès encara és utilitzat popularment per molts dels habitants quan parlen en anglès, mentre que en hindi continua sent ¨Bombai¨.


Us deixem aquest vídeo del Nord de l 'India (Agra, Udaipur, Jodhpur, Khichan, Jaipur i Delhi) gravat en qualitat 4k..enteneu que un no pot fer res més que enamorar-se del país?
http://www.storypick.com/amazing-video-northern-india-shot-4k-ultra-hd-will-take-breath-away/

No hay comentarios:

Publicar un comentario