DANSES DE L'ÍNDIAKATHAKALI, Kerala:  és un estil de dansa de teatre clàssic de la zona de Kerala, al Sud de l’Índia.  Els cantants narren llegendes de la mitologia hindú (provinents del Mahabharata, del Ramayana i del Bagavata Purana) que els ballarins/actors personifiquen en escena amb el complicat llenguatge ntra  (passos de dansa), mudras (gestos amb les mans) i navarasya (expressions amb la cara). El kathakali es fa durant tota la nit a diversos festivals en els temples hindús.
Tradicionalment està representat per homes.BHARATANATYAM, Tamil Nadu:  originaria de Tamil Nadu al Sur de l’Índia. És una forma de dansa reconstruïda a partir del  Cathir, que alhora és una reconstrucció de les danses més antigues provinents dels temples de l’antiga India, fa uns 5000 anys. 


ODISSI, Orissa:  S’origina a l’estat d’Orissa, a l’est de l’Índia. Es distingeix particularment de les altres danses clàssiques de l’Índia per la importància que li dona al “tribhangi” (literalment 3 parts trencades) , el moviment independent del cap, el pit i la pelvis., i la postura bàsica coneguda com a “chauka”.

KATHAK (Nord India): Té els seus orígens al nord de l’Índia, els ballarins són coneguts com Kathakars o “narradors d’històries”. Avui en dia té restes de danses rituals dels temples, des del segle XVI ha absorbit moltes característiques de la dansa persa de l’àsia central importada a l’època moghol.  Hi ha 3 escoles principals de kathak o “gharana”: la de Jaipur, la de Lucknow i la de Varanasi.KALBELIYA, Rajasthan:  És una de les dances més sensuals provinent de la tribu kalbeliya del Rajasthan. La dansa és una part integral de la seva cultura. Homes i dones hi participen per celebrar festivitats.
BHANGRA, Punjab: És una música i dansa originària del Punjab (nord de l’Índia i Pakistan). És una barreja de diferents balls antics de la regió que es va popularitzar quan els agricultors celebraven l’arribada de la primavera, on la collita de “bhang” li va donar el nom. Actualment està molt estesa pel món a través de fusions amb música electrònica

No hay comentarios:

Publicar un comentario