La gastronomia india és molt variada, és una barreja de
totes les influències que ha tingut al llarg de la història. La majoria dels
sabors de l’ India estan lligats a l’ús de les espècies i una gran varietat de
verdures.
(Segueix llegint...trobaràs receptes!!)
(Segueix llegint...trobaràs receptes!!)
Espècies més utilitzades:
Comí, jengibre, clau, cardamomo, cilantre, cúrcuma, safrà,
pebre negre, chilli, canyella,..
*La barreja bàsica per cuinar un bon curry és una cullaradeta de hali (cúrcuma), mitja de chilli vermell picant, una de garam masala (barreja d'espècies) i comí.
Verdures:
Patates, pèsols, espinacs, carbassa, carbassó, okra, lokhi,..
Gra:
Toor dal (tuvar Guyarat o arhar Bengalí o
kandi pappu en Telugú
Chana dal (chholar
dal Bengalí o sanaga pappu en Telugú)
Mung dal (pesara o
uddhi pappu en Telugú)
Urad dal (kolai
dal Bengalí o minapa pappu en Telugú)
Masoor dal :
Llentíes vermelles
Kala chana:
cigrons negres
..i, per acompanyar-ho tot...ARRÒS BASMATI!
ENTRANTS MÉS COMUNS:
Pakoras: Bunyols de patata i ceba arrebossats amb farina de
cigrons
Paneer Tikka: Formatge fresc marinat amb espècies i cuinat
al Tandoor (forn)
Chicken Tandoori: Cuixes
de pollastre marinades amb espècies i iogurt i cuinades al Tandoor
PLATS:
Aloo matter: patates estofades amb pèsols
Sahi Paneer: Formatge cuinat en una salsa rica en guee
(mantega)
Dhal Fry: Llentíes grogues estofades
Chicken Curry: Pollastre cuinat en salsa amb una combinació
d’espècies que formen el curry
Prawn korma: gambes amb salsa korma, feta amb coco, festucs
i fruits secs
El pa indi és l’acompanyament principal de la dieta, trobem el CHAPATI o ROTI fet amb
atta (farina integral), el NAN fet amb farina normal,el LACHHA PARANTHA i els cruixents PURI
Gulab Jamun (boletes de farina i sucre), Jallebi (xurrets de
mel), Patissa (pastisset de farina de
cigrons i festucs), Gajarella (pastisset de pastanaga), Kulfi (gelat de llet
amb fruits secs i cardamomo), Keer (arròs amb llet)..
...per beure..CHAI!
El té de l’Índia és una deliciosa barreja d’aigua, llet, té
negre, cardamomo, jengibre, canyella, clau i pebre negre! Un plaer pels
sentits!
El THALI: quan no sabem què menjar, és la millor opció. Porta verdures, gra, raita (salsa de iogurt) de vegades alguna cosa de carn, arròs, chapati i postre...és la manera més econòmica, saborosa i original de tastar una mica de tot!
RECEPTA DEL CHAI!
La seva elaboració és molt variada, cada família té el seu secret personal.
Augmenta les defenses, baixa el colesterol i la hipertensió. També és un gran afrodisíac!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 1/2 litre aprox.)
1 1/2 tasa d’aigua.
3 cullaradetes de té negre.
2/3 tasa de llet.
3 cm. de branca de canyella.
8 baines de cardamomo.
2 clau.
1 mica de jengibre, a llàmines, molt prim.
6 cullarades de sucre.
Preparació:
Posar en aigua en una olla, la canyella, el cardamomo, claus i jengibre en una olla y deixeu que bulli. Tapeu i baixeu el foc, deixeu-ho bullir durant 10 minuts aproximadament. Afegiu la llet i el sucre i espereu que torni a bullir. Deixeu reposar 3 minuts i disfruteu del seu intens sabor!
Pels més atrevits podeu afegir 2 boletes de pebre negre a la resta d’espècies...deliciós!.
RECEPTA: CHAPATI, EL PA DE L’ÍNDIA
INGREDIENTS: 3 gots de farina integral (atta), 3/4 got d’aigua, 1 cullaradeta de sal i 2 cullaradetes d’oli
PREPARACIÓ: Barregem en un bol la farina i la barregem bé amb la sal. Afegim 2 cullaredetes d’oli i seguim barrejant. Anem afegint l’aigua mentre seguim barrejant. La massa té que ser suau i homogènia, que no s’enganxi a les mans. Per això s’ha afegir l’aigua poc a poc.
Deixem reposar 15 minuts. En una superfície amb farina, separem la massa en 5-6 boletes i anem formant “discos” d’uns 3mm d’expressor. No ha de quedar aire dins!
Calentem una paella, posem el chapati a cuinar i quan s’infli una mica és el moment de donar-li la volta! Quan hi hagi petites taques torrades a ambdós costats és la senyal que ja està fet!! Deliciós si hi posem guee (mantega purificada). Servir immediatament, ben calentet!
RECEPTES: Moong dhal (Llenties estofades)
Us deixem la recepta del Restaurant Vindaloo de Sabadell, també el link al programa Karakia! Que vagi de gust!!
Ingredients: llenties cuites, 2 cebes, 2 tomàquets, comí mòlt, coriandre mòlt, curri en pols, ghee (mantega clarificada), aigua
Preparació:
Peleu i trossegeu les cebes. Esbandiu els tomàquets i talleu-los a trossos.
Poseu una mica de ghee en una paella i sofregiu-ho.
Condimenteu-ho amb les espècies. Deixeu-ho sofregir una estoneta més i passeu-ho pel túrmix.
Aboqueu aquesta pasta altre cop a la paella (si fos molt espessa, afegiu-hi un rajolí d'aigua) i afegiu-hi les llenties cuites.
Rectifiqueu-ho de curri, remeneu-ho i ja ho podeu servir.
KARAKIA, CANAL 33
http://www.youtube.com/watch?v=1KKeB0rrg-4
Us deixem la recepta del Restaurant Vindaloo de Sabadell, també el link al programa Karakia! Que vagi de gust!!
Ingredients: llenties cuites, 2 cebes, 2 tomàquets, comí mòlt, coriandre mòlt, curri en pols, ghee (mantega clarificada), aigua
Preparació:
Peleu i trossegeu les cebes. Esbandiu els tomàquets i talleu-los a trossos.
Poseu una mica de ghee en una paella i sofregiu-ho.
Condimenteu-ho amb les espècies. Deixeu-ho sofregir una estoneta més i passeu-ho pel túrmix.
Aboqueu aquesta pasta altre cop a la paella (si fos molt espessa, afegiu-hi un rajolí d'aigua) i afegiu-hi les llenties cuites.
Rectifiqueu-ho de curri, remeneu-ho i ja ho podeu servir.
KARAKIA, CANAL 33
http://www.youtube.com/watch?v=1KKeB0rrg-4
Soc un gran aman de la gastronomía India i m'encanta el Thali.
ResponderEliminar