La gastronomia india és molt variada, és una barreja de
totes les influències que ha tingut al llarg de la història. La majoria dels
sabors de l’ India estan lligats a l’ús de les espècies i una gran varietat de
verdures.
(Segueix llegint...trobaràs receptes!!)
(Segueix llegint...trobaràs receptes!!)
Espècies més utilitzades:
Comí, jengibre, clau, cardamomo, cilantre, cúrcuma, safrà,
pebre negre, chilli, canyella,..
*La barreja bàsica per cuinar un bon curry és una cullaradeta de hali (cúrcuma), mitja de chilli vermell picant, una de garam masala (barreja d'espècies) i comí.
Verdures:
Patates, pèsols, espinacs, carbassa, carbassó, okra, lokhi,..
Gra:
Toor dal (tuvar Guyarat o arhar Bengalí o
kandi pappu en Telugú
Chana dal (chholar
dal Bengalí o sanaga pappu en Telugú)
Mung dal (pesara o
uddhi pappu en Telugú)
Urad dal (kolai
dal Bengalí o minapa pappu en Telugú)
Masoor dal :
Llentíes vermelles
Kala chana:
cigrons negres
..i, per acompanyar-ho tot...ARRÒS BASMATI!
ENTRANTS MÉS COMUNS:
Pakoras: Bunyols de patata i ceba arrebossats amb farina de
cigrons
Paneer Tikka: Formatge fresc marinat amb espècies i cuinat
al Tandoor (forn)
Chicken Tandoori: Cuixes
de pollastre marinades amb espècies i iogurt i cuinades al Tandoor
PLATS:
Aloo matter: patates estofades amb pèsols
Sahi Paneer: Formatge cuinat en una salsa rica en guee
(mantega)
Dhal Fry: Llentíes grogues estofades
Chicken Curry: Pollastre cuinat en salsa amb una combinació
d’espècies que formen el curry
Prawn korma: gambes amb salsa korma, feta amb coco, festucs
i fruits secs
El pa indi és l’acompanyament principal de la dieta, trobem el CHAPATI o ROTI fet amb
atta (farina integral), el NAN fet amb farina normal,el LACHHA PARANTHA i els cruixents PURI
Gulab Jamun (boletes de farina i sucre), Jallebi (xurrets de
mel), Patissa (pastisset de farina de
cigrons i festucs), Gajarella (pastisset de pastanaga), Kulfi (gelat de llet
amb fruits secs i cardamomo), Keer (arròs amb llet)..
...per beure..CHAI!
El té de l’Índia és una deliciosa barreja d’aigua, llet, té
negre, cardamomo, jengibre, canyella, clau i pebre negre! Un plaer pels
sentits!

RECEPTA DEL CHAI!
La seva elaboració és molt variada, cada família té el seu secret personal.
Augmenta les defenses, baixa el colesterol i la hipertensió. També és un gran afrodisíac!
Aquí teniu la recepta:
Ingredients: (per 1/2 litre aprox.)
1 1/2 tasa d’aigua.
3 cullaradetes de té negre.
2/3 tasa de llet.
3 cm. de branca de canyella.
8 baines de cardamomo.
2 clau.
1 mica de jengibre, a llàmines, molt prim.
6 cullarades de sucre.
Preparació:
Posar en aigua en una olla, la canyella, el cardamomo, claus i jengibre en una olla y deixeu que bulli. Tapeu i baixeu el foc, deixeu-ho bullir durant 10 minuts aproximadament. Afegiu la llet i el sucre i espereu que torni a bullir. Deixeu reposar 3 minuts i disfruteu del seu intens sabor!
Pels més atrevits podeu afegir 2 boletes de pebre negre a la resta d’espècies...deliciós!.
RECEPTA: CHAPATI, EL PA DE L’ÍNDIA
INGREDIENTS: 3 gots de farina integral (atta), 3/4 got d’aigua, 1 cullaradeta de sal i 2 cullaradetes d’oli
PREPARACIÓ: Barregem en un bol la farina i la barregem bé amb la sal. Afegim 2 cullaredetes d’oli i seguim barrejant. Anem afegint l’aigua mentre seguim barrejant. La massa té que ser suau i homogènia, que no s’enganxi a les mans. Per això s’ha afegir l’aigua poc a poc.
Deixem reposar 15 minuts. En una superfície amb farina, separem la massa en 5-6 boletes i anem formant “discos” d’uns 3mm d’expressor. No ha de quedar aire dins!
Calentem una paella, posem el chapati a cuinar i quan s’infli una mica és el moment de donar-li la volta! Quan hi hagi petites taques torrades a ambdós costats és la senyal que ja està fet!! Deliciós si hi posem guee (mantega purificada). Servir immediatament, ben calentet!

Us deixem la recepta del Restaurant Vindaloo de Sabadell, també el link al programa Karakia! Que vagi de gust!!
Ingredients: llenties cuites, 2 cebes, 2 tomàquets, comí mòlt, coriandre mòlt, curri en pols, ghee (mantega clarificada), aigua
Preparació:
Peleu i trossegeu les cebes. Esbandiu els tomàquets i talleu-los a trossos.
Poseu una mica de ghee en una paella i sofregiu-ho.
Condimenteu-ho amb les espècies. Deixeu-ho sofregir una estoneta més i passeu-ho pel túrmix.
Aboqueu aquesta pasta altre cop a la paella (si fos molt espessa, afegiu-hi un rajolí d'aigua) i afegiu-hi les llenties cuites.
Rectifiqueu-ho de curri, remeneu-ho i ja ho podeu servir.
KARAKIA, CANAL 33
http://www.youtube.com/watch?v=1KKeB0rrg-4
Soc un gran aman de la gastronomía India i m'encanta el Thali.
ResponderEliminar